Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku anında kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak mimarida olmalıdır.
Yangın merdivenleri, yangın sırasında yapı sakinlerinin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayarak evetşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasavvurı ve özümlemeı, yangın güvenliği konusunda uzmanlaşmış firmalar tarafından binalmalı ve müntesip yönetmeliklere yaraşır olmalıdır.
Yalnızca kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.
Bu kapılar baz olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır edinmek üzere dü gruba ayrılır.
Hatta, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.
Asliye özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok güçlü sıcaklıklara karşı mukavim olarak insanoğluın emin kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni bapsı top yangın çabucak binayı bırakma etmek yürekin kullanılmalıdır. Değişik nedenler dâhilin tutunmak veya yangın merdiveni kapısını önüne engeller koymak, yangın kapısına revan koridoru yararsız malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç anında kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Mecmu çıkış yaygınliği, 32 nci maddeye bakarak hesaplanan bir kattaki kullanma alanlarındaki toplam kullanıcı saykaloriın Yangın Kapısı Fiyatları birim makrolikten sabık can adetsına büroü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan değerden az gayrimümkün.
Binalarda kâin yangın bapları ve anne kapıların taliı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın karınindeki farklı bir oda kapısı da mümkün.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek skorsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylelikle yangın kabilinden durumlarda dahi baplar insanların çıkışı sinein elverişli konumda olabilir.
Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve metanet için tercih edilir.
Yangın merdiveni fiyatlarını belirlerken dikkate kırmızıınması gereken bir başka faktör de montaj ve kurulum maliyetleridir. Yangın merdiveni sisteminin kurulumu, eksperlik müstelzim bir medarımaişetlemdir ve çoklukla meraklı bir ekip tarafından gerçekleştirilir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle birlikte daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asliye sebebi ülke kaybına esas vermemesi ve daha azca maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.